Pre sedam godina reč detoksikacija bila je potpuna nepoznanica. Danas svuda možete svuda da je čujete. Za Reginu Kail Urban, blogerku "detoxingmylife-a", novinarku, trenera modela, TV moderatora, majku i menadžera reč detoskikacija je ranije bila samo strana reč. U međuvremenu je postala savetnik za biološku ishranu, trener u obrazovanju odraslih i učitelj meditacije i sigurnosti u sebe. Sve to je radila kako bi mogla da trenira i druge. Organizuje radionice i privatne časove meditacije, a njeni klijenti su urednici, bankari kao i majke sa višestrukim opterećenjem.
Detoksikacija je Reginu povratila u život i postala stav prema životu i načinu življenja.

Šta za nju prestavlja detoksikacija? Izbacivanje otrova, čišćenje i smirenje.

Oblast kojom se bavi ,,detoksikacija" je veoma velika. Ne ograničava samo na ispijanje smutija a dobri su i ukusni. Potpuna ,,detoksikacija" znači da se pored Regininih deset pravila živi veoma svesno i održivo. Na primer, na pijaci se kupuju namirnice koje potiču iz zemlje u kojoj živite a prema sezoni sazrevanja. Ne kupuje se mnogo odeće, a posebno ne odeća od veštačkih vlakana ili brendovi kompanija za koje je javno poznato da se ne odnose dobro prema svojim zaposlenima i ne vrednuju njihov rad.  Ukoliko Regini neko kaže: ,, Ne možeš da spaseš svet", odgvori: ,,Nisi u pravu". Misli da je za početak dovoljna jedna promena, svesno da se smanji konzumacija i da se svesno izbaci nepotrebno. Korak po korak treba se osloboditi nepotrebno nataloženog.

Deset Regininih pravila za detoksikaciju na putu do sebe i VRAĆANJA U ŽIVOT:

1. Aktivno opuštanje. Meditacija, kraće i duže šetnje bez cilja za postizanje učinka. Pronađite nešto za sebe! Njena iskustva pokazuju da su svakodnevne vežbe u trajanju od 10 minuta daju veoma pozitivan uticaj. Ravnomerno disanje je ključ svega.

2. Sezonska hrana proizvedena u Srbiji. Domaće žitarice, povrče i voće što je više moguće. Ovako jačate imunološki sistem, blista Vam koža i jačate vezivno tkivo u organizmu.

3. Kretanje. Isplanirajte duže i kraće trase i to tri ili četiri puta nedeljno za održivi efekat. Kada osetite prve rezultate, sigurno ćete želeti da nastavite.

4. Pravila su super a i namere. Mogu i da se prekrše. Jednostavno nastavite za dan, dva ali ne odustajte! Oprostite, prihvatite i krenite!

5. Izbacite iz života nikotin, alkohol, negativne misli. Moguće je.

6. Ne upoređujete sebe sa drugima. Cvet cveta za sebe, a pčele su pored najlepšeg cveća.

7. Otkrivajte nove hobije, probudite zaboravljene strasti, stvorite sopstvena interesovanja. Očistite listu prijatelja na Facebook-u, listu kontakata u mobilnom telefonu i to uz osmeh.

8. Napetost i opuštanje. Pazite na balans između napetosti i opuštanja. Saznaje da je dozvoljeno jedno i drugo olakšava mnogo toga.

9. Prihvatanje i praštanje. Veoma je važno da se sve oblikuje prema Vašim ličnim željama. Možete odabrati šijacu masažu ili uživati dva sata Vašeg kozmetičara. Divno.

10. Reči kao što su stres, staranje , ja to ne mogu, teško mi je - izbacite iz svog rečnika!