Luksuzni i moderan hotel Drina, visoke kategorije, je smešten u samom centru Bajine Bašte (168 km od Beograda i 38 km od Užica), u centru gradskog naselja Bajine Bašte-pešačka zona,  u neposrednoj blizini reke Drine, po kojoj i nosi ime, planine Tare i manastira Rača.
Zgrada hotela se nalazi između dve glavne ulice grada, naslanja se na pešačku zonu centra i ušuškana je u raskošno zelenilo obližnjih parkova, što eksterijer hotela, u kolorističkom smislu, čini još interesantnijim. I u periodu godine bez vegetacije, intenzitet boja fasade od crvenkaste opeke i dalje zadržava upečatljivost u okolnom pejzažu ovog lepog grada.

Osim savršenih uslova za aktivan i opuštajući odmor, hotel Drina nudi i sve pogodnosti za smeštaj i ishranu sportista tokom sportskih priprema na otvorenim terenima i u sportskoj hali koja se nalazi u blizini.
S obzirom na bogatstvo kulturno-istorijskih i prirdnih resursa u okolini, za goste hotela organizuju se razni izleti po Nacionalnom parku Tara, vožnje čamcima rekom Drinom ili krstarenje jezerom Perućac.

Okruženje, prateće aktivnosti i izleti – Veliki izbor aktivnosti za svačiji ukus

Bajina Bašta je grad u zapadnoj Srbiji, na desnoj obali reke Drine, ispod planine Tare, u zlatiborskom okrugu.
Nalazi se na nadmorskoj visini od 257 metara a klima je umereno kontinentalna. Značajan je centar turizma Srbije. Istorijski i arheološki spisi kažu da je naseljena već 7000 godina, a najstarije naselje na ovom prostoru potiče iz ranog neolita.
Ovaj prostor se u rimskom periodu nalazio u sklopu Ilirije, a kasnije u sklopu Dalmacije, ali tokom čitavog srednjeg veka ostao je u sastavu srpske srednjovekovne države. S’toga se u Bajinoj Bašti mogu videti tragovi iz praistorijskog perioda, ostaci antičke kulture, kao i značajan srednjovekovni kulturno-istorijski spomenik, manastir Rača.
Ovaj manastir gradio je kralj Dragutin u periodu od 1276. do 1316. godine i od tada je on više puta uništavan i ponovo građen. Sadašnja crkva datira iz 1826. godine. U manastiru se i danas može videti deo mošti Sv. Teokstita (kralja Dragutina), predmeti Hadži Melentija Stefanovića, ustanička zastava iz 1807. godine, vojvodska kasa, oružje i zlatni krst koji je Hadži Melentije dobio od ruskog cara. Za vreme Drugog svetskog rata, u ovom manastiru nalazilo se Miroslavljevo jevanđelje, najvažniji dokument srpske književnosti iz XII veka.

 

Manastir Rača
Višegrad
Višegrad
Tara
Tara