Zaustavite hroničan stres prirodnim adaptogenima!

Well – Wiki
Hroničan stres može loše da utiče na opšte stanje čoveka. Stres smanjuje učinak i radost života. Adaptogeni su prirodne, biljne aktivne materije koje pomažu u smanjenju stresa i doprinose boljoj izdržljivosti. Adaptogeni? Adapto – geni? Ne zvuči baš prirodno i biološki. Ipak se radi kod ove grupe aktivnih biljnih materija o bezopasnim, biološkim aktivnim biljnim materijama koje se koriste i u prirodnom lečenju na dalekom istoku. Ove biljke i koreni mogu da nam pomognu da kontrolišemo stres bez nusefekta.

STALNI STRES NAS ČINI BOLESNIM
Da li Vi spadate u ljude koji su stalno pod stresom i koji imaju klasične posledice kao što su povećana frekvencija srca, nesanica, letargija i umor? Onda najverovatnije živite život pod hroničnim stresom. Za to su odgovorni hronični faktori stresa kao što su brige, rokovi, preopterećenje, bolesti, mobing i nedostatak novca. Na ove faktore stresa reagujuemo urođenim instinktima koji su naše daleke pretke pokretali u borbu ili terali na beg. Oslobađamo hormone koji povećavaju frekvenciju disanja i srca, budnost, napinuju mišiće i stavljaju nas u ekstremno vanredno stanje. Ako ovo vanredno stanje postane uobičajeno, onda eksperti govore o “hroničnom stresu”. Na duže to ne može da izdrži ni naše telo, a ni naša psiha. A naš život ispada iz ravnoteže.

 Sibirski Ginseng
* protiv umora
* pozitivno utiče na naše sposobnosti
* jača imunološki sistem
Zlatni koren
* protiv umora
* poboljšava raspoloženje
* smanjuje stress
Brahmi
* smanjuje strah I stress
* povećava mentalni učinak
* ima antioksidaciono dejstvo


RODILA SE BILJKA PROTIV HRONIČNOG STRESA

Uklanjanje uzroka stresa, tzv. faktore stresa, često jeste veoma dug process. Na kratak i srednji rok adaptogeni mogu pružiti olakšanje.
Ukratko: Adaptogeni su biljne materije koje nas čine manje sklonim stresu,tj pomažu nam da se lakše prilagođavamo stresnim situacijama, tj. da se na njih “adaptiramo”.
Uostalom: indijska tradicionalna medicina ajurveda već stotinama godina bazira se na efektu ovih biljaka za izvlačenje stresa. Način delovanja adaptogena u nekoliko rečenica: biljne aktivne materije pomažu telu i psihi da se na blagi način vrati izgubljena ravnoteža. One čine telo otpornijim na faktore stresa. Jednostavno rečeno: uz pomoć adaptogena možemo bolje izdržati stress. U svakom slučaju, moderan test na stress pomaže, u vezi toga potražite savet od stručnog lica za stress, koje će odrediti odgovarajući adaptogen I rešenje za Vaš tip I probleme. Tako da potpuno prirodno dolazi da nećete imati više stresa sa stresom!