Ovaj recept je samo za Vas stvorio Konstantin Filipou, vlasnik istoimenog restorana u Austriji u Beču, ali takođe i glavni kuvar. Njegova jela se razlikuju od drugih, jer je naglasak isključivo na na svežim sastojcima.
Rikoto (Ricotta) je jedan od najzdravijih vrsta sira širom sveta zbog niskog sadržaja masti i obilja hranljivih sastojaka. U ovom toplom jelu od gratiniranih tikvica uz mnoštvo začinskog bilja, kremasti sir čini puni ukus.

Sastojci:


 

  •  3 tikvice
  • 3 crna luka
  • 10 gr. svežeg ruzmarina
  • 205 gr sira rikoto
  • 1 francuski hleb za pečenje
  • 400 gr.kockica rajčice
  • 5 gr majčine dušice

Priprema:

Tikvicu i luk iseckajte na kolutove

Priprema rerne za pečenje:

Rernu sa uključenim ventilatorom  zagrejte na 180 stepeni. Očistite luk. Majčinu dušicu i polovinu listova ruzmarina odstrantie sa stabljike i sitno iseckajte. Tikvicu i luk isecite na kolutove širine otprilike 0,5 do 1 cm

Pomešajte povrće sa začinskim biljem

Prioprema povrća

Rasporedite povrće u vatrostalnoj posudi

Odgovarajuću posudu za pečenje malo namastite, najbolje  maslinovim uljem.
Komadiće rajčice pospite  po dnu posude. Zatim naizmenično , gusto složite pripremljene  tikvice i luk.

Rikota sir  ravnomerno raspodelite  po jelu.  Obilno posipajte maslinovim uljem te začinite solju i paprom.

Musaku pecite u zagrejanoj pećnici od 30 do 35 minuta.