Vežba#1  Wall sit

Za ovu vežbu potreban Vam je čvrst oslonac. Naslonite se leđima na drvo ili zid i namestite se u pozicju kao da sedite. Važno je da su Vam leđa ravna i čvrsto naslonjena na podlogu, a noge paralelne sa podlogom i pod uglom od 90 stepeni.
Ruke opustite pored tela ili ih zbog boljeg oslonca položite na grudi.
Zadržite poziciju što je duže moguće, a najkraće 30 sekundi. Kroz ovu vežbu najviše radi gluteus, maximus i grudi. Ponovite vežbu nekoliko puta.
Savet više: 
Za jači intezitet vežbe, jednu nogu možete ispružiti i podići paralelno sa kolenom druge noge. Prilikom svakog ponavljanja menjati ispruženu nogu. 

Wall sit
Joel Kernasenko
Wall sit
Wall sit
Joel Kernasenko

Vežba#2 Criss Cross

Lezite na leđa i ispružite noge. Ruke savite i dlanove položite na potiljak. Tako savijene ruke držite ravno i lagano i podignite ispružene noge od podloge. Ramena i gornji deo tela lagano podignite pa zaokrenite desni lakat prema levom kolenu. U isto vreme savite levu nogu u kolenu i povucite je ka desnom laktu. Izdahnite, vratite se u početni polažaj i vežbu ponovite okretanjem levog lakta prema desnom kolenu.
U ovoj vežbi aktiviramo poprečne i lateralne trbušne mišiće.

Criss Cross
Joel Kernasenko
Criss Cross
Joel Kernasenko
Criss Cross
Joel Kernasenko

Vežba#3 Mountain Climber 
Kako biste pravilno izveli ovu vežbu, potrebna Vam je čvrsta podloga za vežbanje. Zauzmite poziciju planka-ruke neka Vam budu u širini ramena, a položaj stopala neka odgovara širini kukova. Ramena držite tačno iznad dlanova, a leđa ravna.
Povlačite naizmenično kolena prema grudima. Prilikom vežbanja je važno zadržati čvrst i stabilan trup. 
U ovoj vežbi najviše učestvuju mišići nogu, zadnjice i abdomena, a značajno rade i mišići leđa kao i tricepsi.

Mountain Climber 
Joel Kernasenko
Mountain Climber 
Joel Kernasenko