Od prvog Dečijeg sajma održanog 2008.godine ovaj događaj je prerastao u najveću dečiju manifestaciju u regionu u okviru koje se predstavi veliki broj izlagača.
Merkur osiguranje je uz pesmu, igru, sportske vežbe sa najmlađima, poklon iznenađenjima, priredio trenutke za pamćenje svim posetiocima sajma.
Uz slogan „Veselo srce-pola zdravlja“ promovisana je važnost edukacije mališana o zdravom načinu života.

Fizička aktivnost za malu decu ne podrazumeva naporne treninge, vežbanje ili odlazak u teretanu. Takve aktivnosti su namenjene odraslima i nisu pogodne za mališane, koji se tek razvijaju. Zato fizička aktivnost u ranom detinjstvu pre svega uključuje aktivnu igru i mogućnosti da se deca slobodno kreću i istražuju svoje okruženje.
Stručnjaci različitih oblasti pod pokroviteljstvom projekta Zdravija i Aktivnija Srbija, kroz vežbe sa decom, savetovali su roditeljie kako bi deca u ranom detinjstvu trebalo najmanje tri sata svakodnevno da budu fizički aktivna. Njihova fizička aktivnost uglavnom treba da  se odvija u formi aktivne igre, koja može da se praktikuje nekoliko puta u kraćim vremenskim intervalima tokom dana.

Na Dečijem sajmu, uz igru sa animatorima mališani su bili aktivni, razigrani, veseli. Postigli smo da svako dete sa štanda Merkur osiguranja ode nasmejano i veselo a iza toga stoji i trening fizičke aktivnosti prilagođen svakom mališanu. Veliki broj dečaka i devojčica se pridružio Merkur osiguranju na sportskom poligonu.
Najmađi posetioci su uživali u velikom broju  kreativnih radionica dok su roditeljima predstavljeni programi Merkur osiguranja. Svesnost roditelja da se  potrebe njihove dece povećavaju kako deca odrastaju, sve više ih navodi da na vreme obezbede sigurniju budućnost svojih mališana.