Zdravija i
Aktivnija Srbija

Projekat Aktivnija Srbija ima zadatak da podigne svest građana Srbije o značaju fizičke aktivnosti, o tome koliko je ona važna za očuvanje zdravlja i koliko doprinosi lepšem i zdravijem životu. U poslednjih nekoliko godina rađena su sitraživanja koja su dala poražavajuće rezultate, čak 65% građana Srbije se ne bavi ni jednom fizičkom aktivnošću. Ovim istraživanjem su pre svega, bili obuhvaćeni adolescenti kod kojih je, na žalost, sve više prisutna gojaznost, pa čak i dijabetes. Građani Srbije zbog fizičke ne aktivnosti obolevaju od hroničnih oboljenja u većem procentu nego u zemljama regiona. Zato Aktivnija Srbija ima jasan cilj: "Udružimo se, vežbajmo zajedno i pokrenimo sve one koji to nisu mogli sami!"
Projekat Aktivnija Srbija je osmišljen kao masovniji trening na kom će sugrađani moći besplatno da vežbaju i biće organizovan u velikom broju gradova u Srbiji. 

U gradovima organizatora, pored samog aktivnog druženja, Aktivnija Srbija trudiće se da kod lokalne samouprave proširi vidike po pitanju zdravijeg sportskog načina života. Projekat je udružio stručnjake iz raznih oblasti: Nutricioniste, priznate sportiste, glumce, doktore specijalste, trenere.
Mediji će svojom podrškom pomoći da za projekat čuje što više građana.