U CrossFitboxu se zajednički mučite i znojite. Kao nagrada Vas u fitnes kovačnici očekuju čvrsto telo, čelični mišići i složna zajednica. Endži, Barbara, Fren & Co. Ove prave CrossFit devojke imaju lepa imena, ali nemaju milosti, bar na  ovom zapuštenom mestu na rubu grada. Hlado jutarnje sunce sija kroz čelične prozore bivše fabrike mašina. Tamo gde su se ranije hidrauličnim sabijanjem oblikovale tone gvožđa u cilindre i kućišta, danas CrossFit trener Rene oblikuje tela čvrsta kao čelik i mišiće čvrste kao kamen. Stara fabrika od betona i crvenih cigli danas je spartanski opremljena CrossFit boxom. Reneovi sledbenici se okupljaju oko 6 sati ujutro kako bi u svom box-u sa radoznalošću sačekali WOD, tj. ,,Workout of the day“ ( vežbanje dana).

Rene zapisuje kod u obliku brojeva na tablu: FRAN 2115-9. Reneova grupa uzdiše jer zna šta ih očekuje. To nije broj telefona nove Reneove  obožavateljke Fren, već uputstvo: ,,Thrusters“ znaju da se radi o kombinaciji od koje se znojite i koja se sastoji od čučnjeva sa dinamičkim podizanjem tegova i zgibovima, sa 21-15-9  ponavljanja u 3 kruga za određeno vreme.

Bez pauze, bez milosti. U boxu sve odzvanja od tegova koji padaju na zemlju i tela koja stenju od napora. Sve ide do granice izdržljivosti. Zajednički. I baš ovo zajedništvo jeste jedan od najbitnijih elemenata Cross Fitta. Kao jedinica treniraju žene  i muškarci, debeli i mršavi, stari i mlađi – kao tim, koji se međusobno motivišu i pomažu.  Rene je mišljenja : ,,Mi smo kao jedno I želimo kao grupa prijatelja da postignemo nešto. Kada nekada neko nedostaje, oseća to cela grupa. Oni odmah skaču sa motivacionim pitanjima da li je tom nekom potrebna pomoć."

,,Mrzeo sam svaki minut vežbe. Ali sam sebi govorio: nemoj da odustaješ. Muči se sada i ostatak života živi kao šampion.“ Muhamed Ali