Osiguranje od nezgode

Šta je osiguranje od nezgode?

Budite bezbrižni 365 dana u godini i bilo gde na svetu od trajne invalidnosti, bolničkih dana i loma kostiju. Osiguranje za posledice nezgode je osiguranje lica od iznenadnih i nepredvidivih situacija. Nezgode ne možemo sprečiti, ali ovom vrstom osiguranja možemo ublažiti posledice kroz finansijsku nadoknadu koju pruža ovaj program. Ugovarač osiguranja plaća određenu godišnju premiju, a mi se obvezujemo na isplatu ugovorene osigurane sume ukoliko se dogodi nesrećni slučaj.

Dopunsko osiguranje od nezgode

Dopunsko osiguranje od nezgode

Zašto vam je potrebno Merkur dopunsko osiguranje od nezgode?

Bilo na poslu ili u dragocenim trenucima u slobodno vreme: privatno osiguranje od nezgode je uvek tu za vas. Finansijski ste zaštićeni od posledica nesreće!

medium/basic/urkunde_white

Pojedinačno osiguranje lica od posledica nesrećnog slučaja

medium/gl/optional_white

Ublažiti posledice kroz finansijsku nadoknadu

medium/gl/wirtschaft_white

Sigurnost 24 h, 365 dana u godini

medium/gl/teilauszahlung_white

Naknada za lečenje

Dopunsko od nezgode brošura

Hoćeš da prelistaš na miru?

Saznaj više o ovom rešenju u flajeru koji smo pripremili.

Da li ste znali

Da li ste znali?

Svaka 12-a od 100 osoba je povređena, a 1 od 2.500 izgubi život od povreda, koje su se mogle sprečiti u domu i zajednici.

Imate li pitanja ili želite da saznate više o određenom proizvodu?

Često postavljanja pitanja

Često postavljanja pitanja

 • Šta predstavlja osiguran slučaj kod osiguranja od posledica nezgode?
  add close

  Osigurani slučaj je nastup nezgode. Nezgodom se smatra svaki iznenadni i od volje nezavisni događaj osiguranika, koji delujući uglavnom spolja za posledicu može imati njegovu smrt, potpuni ili delimični invaliditet, prolaznu nesposobnost za rad ili narušavanje zdravlja koje zahteva boravak u bolnici ili drugi oblik lekarske pomoći. Nezgodom se smatraju događaji: sudar, udar električne struje, ujed životinje ili insekta, trovanje, infekcija povrede uzrokovana nesrećnim slučajem , opekotine vatrom ili elektrocitetom, gušenje i drugi rizici navedeni u uslovima Merkur osiguranja.

 • Ako je u slučaju nastanka osiguranog slučaja, korisnik osiguranja maloletna osoba kome se isplaćuje osigurana suma?
  add close

  Ako je korisnik osiguranja maloletna osoba, Merkur će osiguranu sumu odnosno naknade isplatiti njegovim roditeljima odnosno starateljima. U tom slučaju Merkur ima pravo od roditelja ili staratelja zahtevati da prethodno dostave akt ovlašćenog organa starateljstva na prijem isplate osigurane sume odnosno naknade, koja pripada maloletnoj osobi.

 • Kada zastarevaju potraživanja iz ugovora o osiguranju od posledica nesrećnog slučaja?
  add close

  Potraživanja iz ugovora o osiguranju osoba od posledica nesrećnog slučaja (nezgode) zastarevaju prema odredbama Zakona o obligacionim odnosima.